Waar?


Grotere kaart weergeven

Hoe bereik je Methodeschool De Buurt in Gent?

Als je met de auto komt uit de richting van:

a. Oostende of Brussel via de E 40, rijd je door tot het verkeersknooppunt Zwijnaarde en daar ga je de E17 op richting Gent, Antwerpen. Daarna neem je onmiddellijk de afrit 'Gent'. Deze ligt onmiddellijk na het verkeersknooppunt en het is de eerste afrit die LINKS uitvoegt (de afrit RECHTS is 'Gent-U.Z'.).

b. Kortrijk via de E 17, rijd je door tot net voorbij het knooppunt Zwijnaarde en daar neem je de afrit 'Gent' door eerst RECHTS uit te voegen en daarna onmiddellijk LINKS uit te voegen (de afrit RECHTS is 'Gent-U.Z.').

c. Antwerpen via de E 17 dan neem je de afrit 'Gent', deze komt na de afritten 'Gent- Zeehaven' en 'Gentbrugge'. Let op dat je dan wel degelijk de afrit 'Gent' pakt en niet de afrit 'Gent-U.Z.' die er vlak achter ligt.

Eenmaal de afrit 'Gent' genomen zorg je dat je links voorsorteert zodat je 'Gent-Centrum' volgt en niet 'Andere Richtingen'. Daardoor rijd je het viaduct volledig af en je blijft rechtdoor rijden als je beneden bent. Dan volgt deze weg een tramspoor om deze even verder te kruisen. Weer even verder sla je rechtsaf de Zuidstationsstraat in.

Deze straat komt uit op het Sint-Annaplein. Een rechthoekig 'rond punt' waarvan je precies drie volledige zijden en een gedeelte van de vierde zijde afrijdt en in het midden van de vierde zijde het plein verlaat.

Deze voorrangsweg blijf je volgen tot je op een klein rond punt aan de Sint-Jacobskerk uitkomt. Aan dit rond punt neem je de straat die rechts van het plein naast de kerk loopt.

Deze straat volg je tot je een beweegbare brug over de Leie gepasseerd bent. Achter deze brug meevolgen naar rechts en op het kruispunt dat volgt, rijd je rechtdoor en kruis je de tramsporen.

Deze straat nog een honderdtal meter volgen tot je rechtsaf kunt slaan; een niet-doodlopende straat. Dat is de Kartuizerlaan. 50 meter verder aan de rechterkant op nummer 20 ligt 'Methodeschool De Buurt'.