Slotevenement: Love @ first sight voor kinderen en ouders van de vierde leefgroep

Leefgroep: 

 

De voorbije maanden brachten de vierde leefgroepers verschillende bezoeken aan de Universiteit van Gent. Tijdens deze bezoeken kregen zij les van een échte professor over échte wetenschappelijke projectonderwerpen in een écht auditorium. Zij waren voor drie dagen échte studenten. De thema's kwamen steeds uit de projecten van de kinderen. Die waren enorm gevarieerd: bouwen, mythes, elektriciteit, hefbomen, chemie, het lichaam,...

Daarnaast kwam er ook iemand bij hen langs om in de leefgroep te experimenteren. Met erg eenvoudige materiaal leerden de jonge wetenschappers enkele coole proefjes. Kortom heel eventjes veranderde de leefgroep in een laboratorium.

Het resultaat van hun harde werk kan je komen bewonderen op donderdag, 26 april op de wetenschapsmarkt in het gebouw Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat te Gent. Nadien wanen de leerlingen van de deelnemende scholen zich even professor en spreken ze zelf een vol auditorium toe. Bovendien is dit de ideale gelegenheid om zelf even de sfeer op te snuiven aan de universiteit. 

Als beloning voor hun niet te stoppen inzet en grenzeloos enthousiasme krijgen zij van de rector een diploma.

Alle ouders zijn meer dan welkom!